Menu
  • 当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 住宅空间 > 别墅豪宅 > 陈程意作品
    The Turth 
    25530 2020-09-27T15:05:03 23 [精品]
    设计师: 陈程意
    作品类别:别墅豪宅
    The Turth 说明:

    项目位于重庆市南岸区,地处江边的一套私宅叠墅,业主是一家对生活品质有很高要求的新中产。优越的地理环境,本身自带气场,同时也彰显着重庆这个城市在新时代的活力和发展。通过多次跟业主沟通探讨,最终我们希望打造一个意式极简的家居氛围和空间格调。

    空间承载着我们对于生活,对于家,对于心中净土的期许。本次项目更是如此,空间作为叠墅空间,整体以高级灰为基,低饱和度彩色点缀其间,形成轻松舒适的空间氛围,同时也不乏低调内敛的腔调。空间围合以线性元素贯穿其中,简致,流畅,搭配现代家具,干净素雅,结合大理石和金属的纹理走向,让空间背景兼顾美观舒适的同时,植入安静纯粹的精神观感。设计摒除过度矫饰,视觉中大面积的灰调,虚实,显隐,互相作用,形成视觉的张力。家居灯具点染其中,形成静逸脱俗的艺境之美。素色美学具有极好的和谐感,摒弃一切繁复的华丽,低调而奢华。精致优雅的家居,配以精心挑选的灯具,让空间多了几分优雅。艺术和设计有着深厚的文化渊源,它既可以是视觉的欣赏对象,也可以是承载感情和理念的美学表达。通过梳理空间,我们希望塑造一个安静的当代艺境奢宅。

    原始建筑结构是一个有挑空客厅的顶层叠墅,餐厅位置狭小,没有入户更换衣帽以及收纳储物的空间配置,同时卧室数量足够但是面积都比较小,另外本身处于江边,对于江景别墅应有的感受,没有达到需求。综合考量现场情况和业主需求后,我们将原餐厅位置规划为步入式衣帽间,将客厅旁边卧室打开,植入西厨和中岛概念,强化就餐文化,并且增大沿江的观景面,让更多的江景进入空间视野,增加采光通风的同时,提升空间江景叠墅的气质。在原客厅挑空区,我们将挑空区封闭,作为主卧室来使用,同时规划男女主人分开的衣帽间,卫生间,形成豪华套房的概念,增加空间使用的舒适度。一楼预留两间卧室,满足老人临时来短住的可能,同时兼具书房和娱乐室;二楼预留健身房和露台,作为一家人休闲健身的功能空间,在过道部分植入迷你吧,满足夜晚饮水需求。空间经过整合梳理,最终形成一套完整的江景别墅格局。

    选材在满足设计需求的前提下,着重从环保、品质和经济等方面着手。地面整体选择大板仿石材砖通铺,增大空间延伸感和视觉感,浅灰色的颜色也在空间中有提亮空间安静气质的效果;大面积墙面选用米灰色肌理壁纸,纯色的壁纸,搭配一定纹路的肌理,让空间干净整洁,同时又更有质感;卧室均以多层实木地板搭配使用,让卧室更具温馨舒适的感受。全屋创新性的采用极简窄边框推拉门,线条感极强的门框搭配金属夹丝的玻璃门板,与金属不锈钢结合使用,设计感极强。全屋充分考虑收纳系统,在柜体木制于金属交接的地方均留有工艺缝处理,大幅度提高整体品质。卧室除了壁纸的铺贴外,床头背景结合布料硬包以及皮革面料搭配金属使用,品质感十足。女儿房顶面使用光纤灯,满足孩子对于星空的幻想。

    交房使用后,业主对整体效果非常满意,特别喜欢坐在江边的沙发上休闲放松。对于全屋的收纳系统,用起来也是得心应手。客餐厅一体结合西厨岛台的做法,也让业主非常喜欢。空间体量在进行了改造梳理之后,有所增加,开阔的空间体验也在无形中影响着业主的行为和生活模式。

    Project is located in nanan distract of chongqing, is located in the river a private stack of luxury, the owner is a new middle have high request for the quality of life. Superior geographical environment, itself own aura, and at the same time also show that the city of chongqing in the new era of vitality and development. Through many times to communicate with the owners to discuss, in the end we hope to build a Italian minimalist style household atmosphere and space.

    Space is carrying us for life, for home, for the pure in heart. This project, especially, the space as a fold this living space, the overall base by senior ash, low saturation color and form the space of relaxed and comfortable atmosphere, at the same time, with some quiet inside collect, in his voice. Which runs through space to surround close in a linear elements, Jane, smooth, with modern furniture, clean simple but elegant, the combination of marble and metal texture, both beautiful and comfortable at the same time, let a space background into quiet pure spirit. Design eliminates the excessive pretension, the large area of grey in the vision, false or true, hidden, interact with each other, form the visual tension. Transition, including household lamps and lanterns, the beauty of form static escape and free from vulgarity life_. Plain aesthetics has excellent harmony, abandon all the gorgeous of heavy and complicated, low-key luxury. Delicate and elegant household, match the lamps and lanterns with carefully selected, let a space more elegant. Art and design has a profound cultural origin, it can be either visual appreciation object, can also be carrying aesthetic expression of feelings and ideas. Comb through space, we hope to build a quiet contemporary life_ luxury homes.

    Original building structure is a carry empty the top layer of the sitting room, luxury, restaurant location is narrow, no door change clothes and receive a storage space configuration, and the number of bedroom but the area is small enough, the other itself is in the river, in villa should have the feeling of the scene, does not meet requirements. After comprehensive consideration site condition and the owner requirements, we will be the original restaurant location planning to enter type cloakroom, next to the sitting room the bedroom open, west kitchen and implanted island concept, strengthen the dining culture, and increase the viewing surface along the river, let more river into the space vision, increase daylighting is ventilated at the same time, improve space fold the temperament of this river. Carry empty area in the sitting room, we will carry empty area closed, as the main bedroom to use, at the same time planning and master separate locker room, toilet, the formation of the concept of luxury suites, increase the comfort of use of space. Temporary to reserve two bedrooms on the ground floor, meet the old man may be short lived, study and recreation room concurrently at the same time; Gym and reserved on the second floor balcony, leisure fitness function space, as a family in corridor part implant mini-bar, night drinking water demand. Space comb through integration, and finally form a complete set of jiang villa landscape.

    Material selection on the premise of meet the design requirements, emphatically from the aspects of environmental protection, quality and economy. Ground overall choose big board imitation stone brick dormintory, increasing the space outspread feeling and visual feeling, light gray color also have carry bright space in the space of quiet temperament; Gray texture wallpaper metope chooses meters large area, the wallpaper of pure color, match a certain pattern of skin texture, make a space neat and tidy, at the same time, have qualitative feeling more; Bedroom all match with multiplayer solid wood floor, let a bedroom more comfortable feel. Whole house innovative USES the minimalist narrow bezel sliding door, line feels strong frame collocation glass door, metal wire and metal of stainless steel used in combination, the design feels extremely strong. Whole house full consideration to receive system, where the wooden cabinet put oneself in another's position on the metal transfer are left sewing processing technology, greatly enhance the overall quality. The bedroom besides wallpaper of the shop is stuck, bedside background combined with cloth hard metal using bags and leather fabrics collocation, quality feels dye-in-the-wood. Daughter roof surface using fiber optic lights, satisfy the illusion of children for the stars.

    After making a room, the owner very pleased with the overall effect, especially like sitting on the river to relax on the couch. For the whole house to receive system, is also handy to use. Guest restaurant one combination of west kitchen island of Taiwan, also let owner like it very much. After space dimension is reformed to comb, increased open space experience in virtually affects the owner's behavior and life style.

    免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:0755-83869208 QQ:4000168963
    本文作品源自:
  • 陈程意
  • 河南-洛阳
  • 需要优质装修设计服务吗? 委托设计

    相关设计作品

    更多>>